Nemačka ograničava grejanje kancelarija tokom zime na 19 stepeni

Nemačke kompanije i javne institucije trebalo bi da ograniče grejanje svojih kancelarija na 19 stepeni Celzijusa.
Nemačka ograničava grejanje kancelarija tokom zime na 19 stepeni
Foto: Pixabay

To se planira kako bi država smanjila potrošnju prirodnog gasa, rekao je danas nemački ministar ekonomije Robeet Habek.

Nemačka, najveća ekonomija Evropske unije i država koja najviše uvozi ruski gas, pokušava da smanji zavisnost od prirodnog gasa iz Rusije kao odgovor na napad Moskve na Ukrajinu.

Rusija je već prekinula izvoz gasa u nekoliko zemalja EU, a zvaničnici strahuju da će Moskva iskoristiti izvoz gasa kao politički pritisak kojim bi primorala države da smanje sankcije koje su joj uvele.
 
Ministar Habek rekao je da dok je 27 zemalja EU obećalo da će smanjiti upotrebu gasa za 15 odsto od avgusta u poredjenju sa prethodnim petogodišnjim prosekom, Nemačka treba da smanji potrošnju za 20 odsto.
 
Habek takođe predlaže zabranu grejanja nekomercijalnih privatnih bazena, isključivanje grejanja u zajedničkim prostorijama javnih zgrada i gašenje svetla na javnim bilbordima izmedju 22 časa i 6 ujutru.
  • Lazar

    13.08.2022 21:45
    Lazar
    Mi cemo na 15...ma i to je previse! Mismo nebeski narod nama nista i niko nemoze!!! E kada pocne u Jesen zvalonja da lupeta i neke ce da ubedi...ima ludaka!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet