SAD stavile potpredsednika Paragvaja na crnu listu

Američki ambasador u Paragvaju Mark Ostfild saopštio je da je potpredsednik Paragvaja Hugo Velaskez Moreno stavljen na crnu listu SAD, zbog podmićivanja zvaničnika.
SAD stavile potpredsednika Paragvaja na crnu listu
Foto: Pixabay

On je rekao da je američki državni sekretar Entoni Blinken dobio kredibilne informacije koje ukazuju da je "Huan Karlos Duarte, bliski saradnik i poslovni partner potpredsednika Morena, na njegov zahtev ponudio mito od preko milion dolara državnom zvaničniku".

Bivši tužilac Huan Karlos Duarte takođe se našao na crnoj listi SAD, naveo je Ostfild.
On je dodao da je cilj podmićivanja bio "ometanje istrage koja ugrožava potpredsednika i njegove finansijske interese".
 
Sada potpredsednik Moreno i Duarte, kao i njihova najuža porodica, neće moći da uđu u SAD.
 
Nekoliko nedelja ranije, SAD su na crnu listu zbog "umešanosti u značajnu korupciju" stavile bivšeg predsednika Paragvaja Horasija Manuela Kartesa.
  • Zemlja čudesa

    14.08.2022 22:49
    Principijelno, nema šta
    Nego, kad već pravite "crne liste" zbog korupcije možda bi bilo zgodno da napravite i neku takvu građana SAD koji podmićuju vlasti diljem planete kako bi provukle svoje interese? Mislim da bi direktor CIA-e mogao da bude prvi na njoj, a onda gomila bankara, proizvođača oružja i drugih biznismena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet