Policija želi kaznu za Bolsonara: Govorio da vakcinisani imaju sidu i zagovarao kršenje mera

Brazilska policija optužila je predsednika Žaira Bolsonara da je zagovarao nepoštovanje antkovid mera i da je lažno tvrdio da osobe koje su vakcinisane protiv kovid19 rizikuju da dobiju sidu (AIDS).
U dokumentu koji je poslat Vrhovnom sudu Brazila, policija je navela da Bolsonarovo postupanje kojim je obeshrabrivao poštovanje zdravstvenih mera predstavlja krivično delo, kao i da njegove tvrdnje kojima je povezivao sidu sa vakcinacijom nisu u skladu sa zakonom, prenosi Rojters.
Policija je zatražila od sudije Vrhovnog suda da ovlasti policiju da podnese prijavu protv Bolsonara i druge umešane u slučaj.
Takođe je saopšteno da su potrebni dodatni koraci da bi se istraga završila, uključujući saslušanje Bolsonara.
 
U prenosu uživo na društvenim mrežama prošlog oktobra, brazilski predsednik je rekao, ne iznoseći nikakve dokaze, da su izveštaji britanske vlade pokazali da su ljudi koji su u potpunosti vakcinisani protiv kovid19 razvili AIDS, navodi Rojters.
 
Bolsonaro, koji je odbio da primi vakcinu, privremeno je suspendovan sa Fejsbuka i Jutjuba nakon ovih komentara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.