Premijer Australije ogorčen zbog smanjenja kazne osuđenom za bombaške napade na Baliju

Australijski premijer Entoni Albanizi izjavio je da je uznemirujuća odluka Indonezije da smanji zatvorsku kaznu Umaru Pateku.

On je odgovoran za bombaške napade u kojima su 2002. godine na Baliju poginule 202 osobe.

Smanjenje kazne znači da bi se Patek uskoro mogao naći na uslovnoj slobodi, navodi AP.

Izgubili smo 88 australijskih života u tim bombaškim napadima, rekao je Albanizi, istakavši da je Patek "odvratni terorista".
 
Pateku je zatvorska kazna skraćena zbog dobrog vladanja, jer je izrazio žaljenje zbog svojih postupaka i obećao da će se dobro ponašati, tako da bi se do kraja meseca mogao naći na slobodi, ukoliko mu se odobri pomilovanje.
 
Pošto je 2011. uhapšen u Pakistanu, Patek je u Indoneziji osuđen na 20 godina zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.