Uhapšen sa lažnim dokumentima u Istri, Srbija ga traži zbog pokušaja ubistva

Istarska policija uhapsila je 35-godišnjeg državljanina Crne Gore koji je dao na uvid falsifikovanu vozačku dozvolu, a potom se ispostavilo da je Interpol u Srbiji za njim raspisao potragu.
 Uhapšen sa lažnim dokumentima u Istri, Srbija ga traži zbog pokušaja ubistva
Foto: Pixabay (ilustracija)

Uprava policije Crne Gore je saopštila da je uhapšen I.V. koji je bio predmet istrage ciljanog traganja u okviru ENFAST mreže, gde su osim Crne Gore, Srbije i Hrvatske bile uključene Slovenija i Holandija i njihovi timovi za ciljano traganje.

Istarska policija saopštila je da je u pretresu stana i vozila osumnjičenog nađeno više komada raznih falsifikovanih dokumenata, kao i veća količina novca.
On je, kako javlja Hina, uhapšen u petak u Medulinu, u saradnji pripadnika službe za borbu protiv organizovnog kriminala istarske policije, zagrebačke službe USKOK i crnogorske policije.
 
Tereti se da je u noći između 17. i 18. avgusta policajcima prilikom kontrole dao na uvid krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore koja je glasila na tuđe ime, a na kojoj se nalazila njegova fotografija. Lažni identitet koristio je radi dogovora o medicinskom zahvatu.
 
Utvrđeno je i da je za njim Interpol Beograd, radi hapšenja i izručenja Srbiji, raspisao međunarodnu potragu zbog pokušaja ubistva.
  • 9

    21.08.2022 08:37
    Ovaj voli
    Istarsku malvaziju i zna prepoznati mesto za
    letovanje jedino ne zna da policija nije ista i
    da nema zaštitu od strane NJEGA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.