VIDEO: Zorana Milanovića odgurnuo konj tokom fotografisanja

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović doživeo je nezgodu na 47. Trci na prsten u Barbanu.
Naime, dok je uručivao prelazni predsednički štit i bodež kao poklon pobedniku Petru Benčiću iz okoline Žminja, Milanovića je odgurnuo Benčićev uznemireni konj. Konj je bio nemiran dok je Milanović pokušavao da se fotografiše s pobednikom, a zatim i odgurnuo Milanovića kog je pridržalo obezbeđenje.
Milanović se nakon nezgode nasmejao, te se ponovo približio konju i potapšao ga pa se odmakao, piše N1 Zagreb.
"Ovo je, na neki način kao i Sinjska alka – naša priča. Na Trku na prsten ne gledam kao na turistički proizvod. Kao na tribinama oko Sinjske alke, i ovde se okupljaju naši ljudi. Ovde ne dolaze stranci, koji su, naravno, dobrodošli. Ovo je u tom smislu naše okupljanje, okupljanje tradicije u hrvatskoj Istri, kombinacija i spoj istorije, modernosti i poslovnog talenta s ciljem da se ljude okupe, da se dobro osećaju i da nakon toga svi zadovoljno odu kući", rekao je Milanović nakon trke.
 
 
Viteška igra Trka na prstenac je konjička manifestacija u kojoj pravila nalažu da takmičari moraju u tri trke da savladaju stazu dugu 150 metara, te kopljem pogode prsten. Onaj takmičar koji u tri trke postigne najviše bodova postaje pobednik.
 
Inače, Trka na prsten u Barbanu je prvi put održana 1696. godine, kada je u vreme lokalnog sajma Franjo Loredan organizovao viteško nadmetanje u gađanju prstena. Manifestacija je obnovljena 1976. godine, a od tada se održava svake godine pretposlednjeg vikenda avgusta.
  • veterinar

    22.08.2022 15:12
    Nije ga konj odgurnuo, nego je Milanovic pametno pobegao, odmakao se jer se u trenutku nasao iza konja sto je preopasno. Ono sto se u vet.skoli uci da nikada konju ne smes stati iza njega, i nikako ne smes kravi stati sa strane. Jer mogu da se ritnu, konj da ubije coveka, a krava sa strane da ga jako povredi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.