VIDEO: Muškarca na Floridi napao aligator, sve snimljeno - "Probušio mi je lobanju"

Muškarac na Floridi preživeo je napad aligatora dugog tri i po metra i ispričao je kako se s njim rvao.
VIDEO: Muškarca na Floridi napao aligator, sve snimljeno - "Probušio mi je lobanju"
Foto: Pixabay
JC La Verde (34) rekao je za "Sky News" da su mu glava i gornji deo tela već bili u čeljustima životinje. Na snimku koju je napravio njegov prijatelj vidi se kako La Verde opušteno pliva u jezeru Thonotosassa pre nego što ga napadne aligator. Zatim se vidi kako se rvaju u vodi.
"Nisam ga video kako dolazi. Ugrizao me za glavu, lopatici i gornjem delu tela. Imao sam osećaj kao da me udarila cigla. Opipao sam krljušt, osetio zube. Odmah sam shvatio šta se događa", rekao je La Verde, koji je inače vatrogasac.
"Odličan sam plivač. Ali me je zgrabio, probušio mi je lobanju i uništio vilicu. Znao sam da ću se izvući iz situacije i znao sam da moram nešto da uradim. Otkotrljali smo se udesno. Prvo sam pomislio da me je prevrnuo, ali da je to uradio, osetio bih trzaj", dodao je.
 
"Dakle, bio sam u njegovim ustima. Uhvatio sam ga rukama za zube. Desnom rukom sam ga zgrabio za jezik. Osetio sam njegove desni. Kada sam to učinio, uspeo sam nekim čudom da ga okrenem", ispričao je La Verde i dodao da je nakon napada pogledao snimak oko 40 puta.
 
"Mislim da sam uspeo da se izborim iz dva razloga. Nisam se predao, zgrabio sam mu usta. Bio sam zbunjen, ali verovatno je on bio još više. Otkotrljali smo se i onda je popustio, a nakon toga sam plivao do obale", dodao je.
 
Kada je stigao do kopna, pomogli su mu ljudi koji su se nalazili u blizini, a zatim ga je hitna pomoć prevezla u bolnicu.
Napad se dogodio 3. avgusta, a La Verde je proveo 10 dana u bolnici. Urađena mu je rekonstrukcija lica i vilice i kraniotomija, operacija pri kojoj su lekari iz napukle lobanje uklonili deo desnog slepoočnog režnja. Operacija je trajala šest sati, a moraće da  ih ima još nekoliko.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.