Rekordna zaplena u Australiji: Kristalni met vredan više od milijardu dolara u brodskim kontejnerima

Australijska policija zaplenila je drogu metamfetamin, poznat i kao kristalni met, u vrednosti od oko 1,1 milijarde američkih dolara.

Droga je bila skrivena među mermernim pločama u nekoliko transportnih brodskih kontejnera, što je najveća zaplena narkotika u toj zemlji.

Više od 1.800 kilograma metamfetamina pronađeno je u kontejnerima koji su poslednjih nedelja pristizali sa Bliskog istoka u luku u Sidneju, skrivenih u mermernim pločama, saopštila je državna policija Novog Južnog Velsa (NSV), prenosi Rojters.

U poslednjoj zapleni pronađeno je nešto više od hiljadu kilograma metamfetamina, saopštila je policija danas, nakon što je prošle nedelje zaplenjeno oko 750 kg kristalnog meta ili "leda", kako još zovu ovu drogu, navodi britanska policija.
 
"Sposobnost koju je ova kriminalna organizacija pokazala, u smislu obima i veličine je ogromna. Ove brojke su zapanjujuće", saopštio je zvaničnik policije Novog Južnog Velsa Džon Votson tokom konferencije za novinare.
 
On je naveo da sve pošiljke potiču iz regiona Bliskog istoka, sa identičnim detaljima za obe zaplene droge.
 
Saopšteno je i da nisu podignute optužbe u vezi sa poslednjom zaplenom, ali da je policija uhapsila trojicu muškaraca zbog droge koja je pronađena prošle nedelje.
 
U odvojenom incidentu, policija Novog Južnog Velsa saopštila je da je uhapsila četiri osobe nakon što je pronašla kristalni met i kokain u vrednosti od oko 155 miliona australijskih dolara skrivenih iza farova starog automobila "bentlija" isporučenog iz Kanade, navodi Rojters.
  • Sunjatce

    27.08.2022 06:52
    Made in Serbia
    Zarubica hand made.
  • Slavija

    26.08.2022 12:24
    Heisenberg has left the chat...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet