Brejvik ponovo tuži norvešku vladu jer je u samici, advokat kaže da mu se krše prava

Norveški masovni ubica Andreas Brejvik ponovo tuži norvešku vladu jer je od donošenja presude 2012. godine u samici, preneli su mediji.

Brejvik je 2011. godine u Norveškoj ubio 77 osoba.

Od presude 2012. on nema kontakt sa drugim zatvorenicima tokom izdržavanja kazne, naveo je njegov advokat Ojstejn Storvik. Brejvik je na odsluženju maksimalne, 21-godišnje kazne.

Dnevni list Aftenposten navodi da je Storvik juče poslao obaveštenje Ministarstvu pravde Norveške. Ranije ove godine, Brejvik je premešten iz jednog zatvora u drugi, ali je Storvik za norvešku novinsku agenciju NTB rekao da nema napretka u pogledu Brejvikovih kontakata.
 
"On nema kontakt ni sa kim osim sa zatvorskim čuvarima", rekao je Storvik i dodao da je to kršenje ljudskih prava.
 
Brejvik je 2016. godine dobio tužbu protiv norveške vlade zbog kršenja ljudskih prava, žaleći se na izolaciju od drugih zatvorenika, česte pretrese i činjenicu da je često bio vezan lisicama.
 
Požalio se i na kvalitet zatvorske hrane, kao i na to što mora da jede plastičnim escajgom.
  • boringoldfart

    27.08.2022 12:52
    Dan po dan, njemu vec prodje pola kazne...
  • Bananamen

    26.08.2022 19:03
    Ima pravo da se zali. Ako to menja nesto u njegovom jadnom zivotu neka se zali. Na srecu, to je sve sto moze.
  • Mile rent-a mozak

    26.08.2022 17:37
    Nijedna Vlada ne sme da krši nečija prava. Ovaj monstrum je u samici, nema društvo, jede plastičnom viljuškom... Strašno. Treba izdržati 21 godinu robije za 77 dece izviđača koje je onako, jednostavno ubio, dok mu se pričinjavalo da je pravni naslednik bivšeg premijera Norveške Kvislinga. Da se ja pitam dozvolio bi mu da ne bude u samici. Evo 7 dana neka provede u prostoriji sa odabranih 20-tak roditelja ubijene dece. Bila bi mu vraćena sva prava koja su mu uskratili
    .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.