Objavljeni sudski spisi o pretresu Trampovog imanja na Floridi

Četrnaest od 15 kutija pronađenih na imanju bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na Floridi početkom ove godine sadržalo je dokumente sa oznakama poverljivosti, uključujući i nivo tajne.
Objavljeni sudski spisi o pretresu Trampovog imanja na Floridi
Foto: Pixabay (ilustracija)

Sudski dokumenti od 32 stranice, čak i u svojoj jako redigovanoj formi, nude do sada najdetaljniji opis vladinih spisa koji su čuvani na Trampovom imanju Mar-a-Lago dugo nakon što je napustio Belu kuću.

Agenti FBI pretražili su Mar-a-Lago 8. avgusta kako bi otkrili da li je Trump nepropisno postupao s vladinom dokumentacijom kada je napustio funkciju. Američki predsednici su dužni da prenesu dokumente i i-mejlove u Nacionalnu arhivu kada napuste funkciju.
Među najzanimljivijim otkrićima su dokumenti koje je Tramp izneo iz Bele kuće nakon mandata, a koji su potom predati Nacionalnom arhivu u maju. Od petnaest kutija koje su tada predate, 14 ih je navodno sadržalo poverljive podatke.
 
Navodi se da je bilo 67 dokumenata označenih kao 'poverljivo', 92 dokumenta označena kao 'tajna', a 25 dokumenata označena kao 'strogo poverljivo'.
 
Pretres početkom avgusta je prvi put da je dom bivšeg predsednika pretresen u okviru krivične istrage. 
  • Gaja

    26.08.2022 21:19
    Eh, eh, šta nas čeka?
    Ako se uopšte zatekne u zemlji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet