Majka dvoje dece osuđena na 45 godina zatvora zbog objava na internetu

Sud u Saudijskoj Arabiji osudio je jednu ženu na 45 godina zatvora zbog "korišćenja interneta za kidanje društvenog tkiva", saopštila je grupa za ljudska prava DAWN sa sedištem u Vašingtonu.
Majka dvoje dece osuđena na 45 godina zatvora zbog objava na internetu
Foto: Pixabay
Saudijski specijalizovani krivični sud osudio je Nuru bint Said al Katani zbog korišćenja društvenih medija za "kršenje javnog reda", navodi se u sudskim dokumentima u koje je imala uvid grupa DAWN, preneo je Rojters.
Vest o višedecenijskoj kazni na koju je osuđena dolazi nekoliko nedelja nakon što je Salma al Šehab, 34-ogodišnja studentkinja doktorskih studija na Univerzitetu Lids, osuđena na 34 godine zatvora zbog retvitovanja i snimanja poruka saudijskih disidenata na društvenim mrežama.
Al Šehab, koja je i majka dvoje dece, osuđena je na 34 godine zatvora nakon što se za praznike vratila kući u Saudijsku Arabiju.
 
Najnoviji slučajevi usledili su nakon što je američki predsednik Džozef Bajden izrazio zabrinutost za ljudska prava u Saudijskoj Arabiji, tokom sastanka sa saudijskim prestolonaslednikom, princom Mohamedom bin Salmanom u julu, podseća Rojters.
 
SAD su prošle nedelje saopštile da su saudijskim vlastima prenele "značajnu zabrinutost" zbog presude izrečene Salmi al Šehab.
  • Gavril

    31.08.2022 12:53
    Saudijska Arabija je danas najveća tiranija na planetu gde vlada šerijatski zakon i u kojoj za verbalni delikt protiv državnog uređenja ili kraljevske porodice mačem odsecaju glave ljudima ili verovali ili ne kamenuju do smrti. Avganistan sa talibanima je demokratija za Saudijsku Arabiju.
  • Trt

    31.08.2022 11:13
    @Zemlja čudesa

    Na stranu što su Ameri go*na, malo si i ti spavao na časovima istorije pa ti je promaklo da su Severno i Južnoameričke indijance i Haićane potrebili Evropljani, koji su takođe upropastili Libiju svojevremenim krojenjem granica i bavili se trgovinom afričkim robljem dugo pošto su Ameri ukinuli ropstvo.
  • iguman

    31.08.2022 10:41
    Sta je bilo sa Cehoslovacima, Madjarima, Rumunija i Bugarima, pa sa Baltickim državama i sa njihovim žiteljima u vreme čizme Rusije tzv. WARSAVSKOG UGOVORA.
    Kakva je razlika između Indijanaca i ovih yevropskih naroda. Svedocimo invaziji na Ukrajinu.
    Ko je sledeći?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet