Šolc: Nemačka će preživeti zimu, čak i bez ruskog gasa

Nemačka će verovatno preživeti zimu bez krize čak i ako prestanu isporuke ruskog gasa, izjavio je danas kancelar Olaf Šolc.
Šolc: Nemačka će preživeti zimu, čak i bez ruskog gasa
Foto: Pixabay
Dodao je da bi država mogla da iskoristi svoje zalihe gasa i da dobije više isporuka iz Norveške ili Holandije.
"Vlada je rano preduzela mere predostrožnosti protiv takve krize time što je napunila skladišta gasa i izgradila terminale za tečni prirodni gas", rekao je Šolc na skupu u Gradskoj kući u Esenu, prenela je agencija Rojters.
"Čak i ako postane tesno, verovatno ćemo preživeti zimu", rekao je Šolc i ponovio svoju podršku izgradnji gasovoda od Španije preko Francuske do ostatka Evrope.
  • samo kažem

    02.09.2022 08:03
    ? možda
    hoće hoće ali šolc i društvo neće. Zašto bi se iko smrzavao zarad UKAJINE? KAD SE VI DOZOVETE PAMETI A ONO MEĐUTIM
  • Zemlja čudesa

    01.09.2022 22:12
    A koliko će da padne BDP, majstore? Koliko će se firmi zatvoriti i koliko će otkaza biti podeljeno zbog paprene cene energije? Za to se zahvali ujka Džou iz čije zad... jedva da još malo viriš, a nakon sledećih izbora nećeš više biti ni vratar u Bundestagu, zajedno sa zelenim moronima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet