Čečenski lider Ramzan Kadirov uzima "neograničeno odsustvo"

Lider ruskog regiona Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je danas da planira da uzme "neograničenu i dugu" pauzu.

Kadirov (45) vlada Čečenijom od 2007. godine i lider je sa najdužim stažom u tom ruskom regionu, prenosi Radio slobodna Evropa.

"Shvatio sam da sam već dugo na ovoj poziciji. Mislim da je došlo vreme da napustim vlast", napisao je na svom Telegram nalogu.

Čečenija pod njegovom vladavinom je optužena za masovna kršenja ljudskih prava.
 
Kadirov je u martu navodno otputovao u Ukrajinu a postoje tvrdnje da se pripadnici njegove borbene policije bore u redovnima ruske vojske.
  • Sabahudin

    04.09.2022 13:21
    Omerović
    Dolazi u BGD da završi studije na DIFu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.