FOTO, VIDEO: U Kanadi nožem ubijeno 10 i ranjeno najmanje 15 ljudi, dvojica osumnjičenih u bekstvu

Najmanje deset osoba je ubijeno, a 15 ranjeno u nizu napada nožem u starosedelačkoj zajednici i jednom gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan, saopštila je policija.
Dvojica osumnjičenih za napade u retko naseljenoj starosedalačkoj zajednici Dejmien Sanderson (31) i Majls Sanderson (30) su u bekstvu i smatraju se naoružanim i opasnim.
Žrtve su pronađene na 13 lokacija u Džejms Smit Kri Nejšnu, autohtonoj zajednici sa oko 2.000 stanovnika, i selu Veldon, severoistočno od Saskatuna, najvećeg grada pokrajine Saskačevan.
Građanima je rečeno da nađu utočište dok traje masovna potraga za osumnjičenima.
 
 
U Džejms Smit Kri Nejšnu proglašena je vanredna situacija.
 
 
Ovo je jedan od najsmrtonosnijih masovnih napada u istoriji Kanade, ukazuje AP.
 
 
Kanadski premijer Džastin Trudo opisao je napad kao "užasan i srceparujući".
 
"Šokiran sam i razoren današnjim užasnim napadima. Odgovorni za današnje gnusne napade moraju biti privedeni pravdi", poručio je Trudo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet