Troje turista zarobljenih na ruskom vulkanu spaseno, devet nije preživelo minus 14 stepeni

Tri preživela člana iz grupe ruskih turista koji su bili zatočeni na najvećem evroazijskom aktivnom vulkanu na Kamčatki spasena su, potvrdio je regionalni zvaničnik.
Troje turista zarobljenih na ruskom vulkanu spaseno,  devet nije preživelo minus 14 stepeni
Foto: Pixabay
Ostalih devet članova grupe nije preživelo temperaturu od 14 stepeni Celzijusovih ispod nule.
Grupa od 12 članova, uključujući dva vodiča, pre nedelju dana je počela da se penje na Kliučevskaju sopku, visine 4.754 metra na Kamčatki, na dalekom istoku Rusije.
Nakon što su postavili kamp na visini od 3.300 metara, osam članova i jedan vodič počeli su u subotu da se penju na veće visine i od njih je najmanje petoro umrlo u nedelju na visini od 4.150 metara, dok su ostali umrli kasnije, jer se temperatura tokom noći spustila na 14 stepeni ispod nule.
 
Brojni pokušaji da se helikopter prizemlji na vulkan u nedelju su propali zbog jakog vetra i oblačnosti.
 
Protiv direktora turističke agencije koja je organizovala izlet biće pokrenuta istraga.
 
Kliučevskaja sopka je najviši od 160 vulkana na Kamčatki i nalazi se na listi UNESCO-ove svetske baštine zbog izuzetne lepote.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.