Priveden i drugi osumnjičeni za pokolj u Kanadi, umro ubrzo nakon hapšenja

Nekoliko sati nakon što je priveden, jedan od osumnjičenih za smrtonosne napade nožem u kanadskoj pokrajini Saskačevan u kojima je ubijeno 10, a ranjeno 18 osoba, umro je u bolnici.
Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) je potvrdila kako je Majls Sanderson proglašen mrtvim u bolnici nedugo nakon hapšenja u blizini Rosterna.
Nikakvi drugi detalji o tome kako je Sanderson umro nisu poznati, ali lokalni mediji tvrde da je umro od samoranjavanja. Kanadska agencija Global News, pozivajući se na više izvora iz policije, izvestila je da se Sanderson predao policiji i da je živ odveden vozilom hitne pomoći. Ubrzo nakon toga je preminuo od neodređenih povreda za koje se veruje da ih je sam sebi naneo.
Sandersonov brat Demijen, koji je takođe osumnjičen za napade, pronađen je mrtav u ponedeljak s povredama za koje policija veruje da ih nije sam naneo što sugeriše da ga je možda napao Majls.
 
Inače, ovi napadi su bili među najsmrtonosnijim u modernoj istoriji Kanade. Policija je rekla kako se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge bile nasumične.
 
Ubijeni su Tomas Berns (23), Kerol Berns, (46), Gregori Berns (28), Lidija Glorija Berns (61), Boni Berns (48), Erl Berns (66), Lana Head (49), Kristian Hed (54), Robert Sanderson (49) i Vesli Peterson (78).
 
Sve žrtve su bili stanovnici autohtone zajednice Džejms Smit Kri, osim Petersona koji je živeo u susednom selu Veldon u severnom Saskačevanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.