Predlozi za štednju u Austriji: Grejanje do 19 stepeni, zabrana svetlećih reklama i grejanja bašti

Ministarka energetike Austrije Leonore Gevesler zbog energetske krize želi da uvede obavezujuće mere štednje i poručuje da predstojeća zima neće biti kao ranije.
Predlozi za štednju u Austriji: Grejanje do 19 stepeni, zabrana svetlećih reklama i grejanja bašti
Foto: Pixabay

Jedna od mera je i da javne ustanove mogu biti grejane samo do 19 stepeni.

Ona je, u izjavi dnevniku "Klajne cajtung", dodala da odluka neće važiti za škole i bolnice, kao i za opštine i ministarstva. Najavila je da će predlog predati koalicionom partneru u vladi Narodnoj partiji Austrije (OVP). Takođe, kazala je da razmišlja o uvođenju zabrane svetlećih reklama posle 22 sata.

"Mnogi građani razumeju da je to pametno", ocenila je Gevesler.
 
Isto tako namerava da zabrani grejalice za bašte, koje koriste pre svega ugostiteljski objekti tokom hladnijih dana, kako gostima na otvorenom ne bi bilo prehladno. Od građana je zatražila da se tuširaju umesto kupaju u kadi, da kuvaju samo na rešou, ali ne i u rerni. Ove smernice deo su kampanje za podsticanje građana Austrije na štednju energije.
 
Pored toga savetuje se firmama da manje greju kancelarije, a zaposlene, ako je to moguće, angažuju da rade od kuće.
  • Ve

    12.09.2022 16:16
    /
    Bitno da će ministarstva i opštine grejati, da se oni tamo ne smrznu a narod..... Ko šiša narod .
  • boger

    12.09.2022 10:53
    Moj predlog za štednju
    Ukinuti plate državnim službenicima dok ne urade svoj posao, tj obezbede normalno funkcionisanje države. Kako su samo obrnuli stvar, opet građani treba da se odriču zbog njihovih brljotina.
  • Moma

    12.09.2022 10:22
    Glupost
    Dali neko misli da se narod nece dogrevati na struju, da nadoknadi tih par stepeni do 23c ? Voleo bih da vidim tu pametnu matematiku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.