Ukrajina: Ruske trupe beže, preuzeli smo više od 20 lokaliteta u jednom danu

Ukrajinska vojska saopštila je da je za 24 sata preuzela "više od 20 lokaliteta" u kontraofanzivi protiv ruske vojske.

Na celoj liniji fronta "ukrajinske snage su uspele da za 24 sata isteraju neprijatelja sa više od 20 lokaliteta", navodi se u jutarnjem izveštaju vojske.

"Tokom svog povlačenja, ruske trupe žurno napuštaju svoje položaje i beže", navodi se u izveštaju.

Ukrajina tvrdi da je od početka septembra zauzela oko 3.000 kvadratnih kilometara svoje teritorije, uglavnom u oblasti Harkov.

  • iguman

    12.09.2022 22:44
    Slava Ukrajini.
  • za Valdu

    12.09.2022 18:43
    koji pojma nema
    Tvoji Rusi su upravo upali u istu klopku kao i Nemci kod Kurska, utoliko pre je momentalno ruski poraz apsurdniji i amaterskiji. A da ne pricamo o tome, da u veku visoke tehnologije, bacuske jos uvek ratuju po sovjetskim principima - za drugo i ne znaju. A da su svi spremni da ginu za jednu budalu - nisam bas siguran. Napustaju masovno Rusiju, bas oni koji ce ima najvise trebati - visokoobrazovani. Na duge staze, Rusija je apsolutni gubitnik.
  • Bi

    12.09.2022 13:35
    @ Vlada

    ali tada su se borili protiv fašističkog okupatora, a danas protiv bratskog naroda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.