Moskva: SAD će preći crvenu liniju ako Ukrajini pošalju rakete dugog dometa

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je u četvrtak da će SAD, ako odluči da dostavi Kijevu rakete dugog dometa, preći "crvenu liniju" i postati "učesnik sukoba".
Moskva: SAD će preći crvenu liniju ako Ukrajini pošalju rakete dugog dometa
Foto: Pixabay

Na brifingu, portparoka ministarstva Marija Zaharova je istakla je da Rusija "zadržava pravo odbrane svoje teritorije".

Vašington je snabdeo Ukrajinu naprednim raketama koje mogu da pogode ciljeve udaljene do 80 kilometara i do sada se suzdržavao da javno objavi da će poslati rakete sa dvostruko većim dometom.
Američki zvaničnici kažu da je Ukrajina obećala da neće koristiti američke rakete za napad na rusku teritoriju.
 
"Ako Vašington odluči da opremi Kijev projektilima dužeg dometa, tada će preći crvenu liniju i postati direktan učesnik sukoba", rekla je Zaharova.
 
Ukrajina je tražila i dobila velike količine oružja od SAD i drugih zapadnih saveznika, kako bi se odbranila od ruskih snaga.
  • ...

    16.09.2022 02:33

    @Dragorad
    "Nije mi samo jasno zašto su Rusi tako glupo uleteli u celu priču i pristali na to da budu krivi za sve?!"

    Verovatno zato sto je tako odlucio Putin. Godine ga stigle.
  • Dragorad

    15.09.2022 21:05
    Koga vi...?
    Šta znači "direktan učesnik sukoba". Onaj ko je organizovao Majdan je od početka "direktan učesnik sukoba". I danas je! Ovaj rat zapravo na teritoriji Ukrajine vode Rusija i SAD (uz veće ili manje saučešće ostalih članica NATO) jedino što Amerikanci nisu poslali svoje vojnike nego umesto njih koriste Ukrajince. Lakše im je tako zbog logistike. A osim toga ne moraju da brinu ni za kolateralnu štetu, ni na svojoj ni na protivničkoj strani. Nije mi samo jasno zašto su Rusi tako glupo uleteli u celu priču i pristali na to da budu krivi za sve?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.