Ruski zvaničnici nisu pozvani na sahranu Elizabete Druge

Ruske vlasti su ocenile kao "bogohulni i nemoralan" stav Londona koji je odlučio da ruske zvaničnike ne pozove na sahranu kraljice Elizabete Druge.
"Smatramo kao duboko nemoralan britanski pokušaj da iskoristi nacionalnu tragediju koja je dirnula srca miliona ljudi širom sveta u geopolitičke svrhe za obračun sa našom zemljom", izjavila je portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova.
Pored Rusije, na sahranu britanske kraljice nisu pozvani zvaničnici Belorusije, Mjanmara i Severne Koreje.
"Od sada smatramo da je britanska elita na strani nacista", dodala je Zaharova.
 
Sahrana Elizabete Druge u Vestminsterskoj opatiji sledeće nedelje biće i veliki diplomatski događaj. Predviđen je dolazak više od 100 članova raznih kraljevskih porodica, šefova država i drugih ličnosti.
 
Odsustvo Rusije svedoči o veoma napetim diplomatskim odnosima Moskve i Londona tokom poslednjih nekoliko godina, od afere Skripalj 2018. do sukoba u Ukrajini.
  • Petar

    15.09.2022 23:56
    Poziv na sahranu... Baš bolesno! Ja mislio da se u svatove zove, kad ono...
  • Vasa

    15.09.2022 21:56
    Uf, uf
    Jako su se potresli, a baš su očekivali.
    Uostalom, dovoljno je da budu njihove kolonije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet