Dodik sutra u Moskvi na sastanku s Putinom

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sutra će se u Moskvi sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, potvrdila je njegova savetnica Ana Trišić-Babić.
Dodik sutra u Moskvi na sastanku s Putinom
Foto: 021.rs

Trišić-Babić je izjavila da se na sastanku Putina i Dodika "ne očekuju nikakvi razgovori o narušavanju mira unutar BiH, ali se očekuju priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima".

"Očekuju se priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima o kojima danas svi ozbiljni političari i pričaju, kako dočekati ovu zimu, proleće i sledeću zimu", kazala je ona za banjalučku Alternativnu televiziju.

Prema njenim rečima, predstojeći sastanak u Moskvi je nastavak razgovora koji je počeo na Ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu krajem juna.
 
"Jedna od tema sastanka biće energetska situacija i način kako da Republika Srpska prodje što bolje u ovome svemu šta se dešava. Verovatno će biti i razgovora i o tome dokle se došlo sa tad započetom pričom o projektu gasovoda iz Srbije prema Republici Srpskoj", dodala je Trišić-Babić.
 
Kazala je i da Rusija uvek ističe da podržava dejtonsku BiH u svojim granicama, poštujući tri konstitutivna naroda i dva entiteta, kako to i piše u Ustavu BiH.
 
Dodik putuje u Moskvu u samom finišu kampanje pred izbore 2. oktobra, na kojima će se boriti za funkciju predsednika RS.
 
Sastanak s Putinom planiran je pred same izbore, kao što se to dešavalo i pred nekoliko ranijih opštih izbora.
  • Xe

    20.09.2022 14:41
    da?
    Jel moguce?
  • Travnik

    19.09.2022 18:37
    Para vrti gde burgija neće joj
  • m98

    19.09.2022 17:59
    @48
    Nisi u pravu,najneobrazovaniji u snsdu je Dodik,u njegovoj stranci su lekari,pravnici i vecina je fakultetski obrazovana.
    Mislim da se presao jer su ove posete Putinu imale marketiski efekat pred izbore proslih godina,sad se neki ljudi tamo distanciraju od Putina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet