Srbija se ponovo jedina u regionu nije uskladila s merama EU zbog Ukrajine

Srbija je ponovo jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa novom odlukom Saveta EU o sankcijama zbog napada na Ukrajinu.
 Srbija se ponovo jedina u regionu nije uskladila s merama EU zbog Ukrajine
Foto: 021.rs
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel saopštio je da je Savet EU 1. septembra usvojio odluku kojom se dodaju tri osobe na spisak onih koji su pod restriktivnim merama zbog podrivanja ili pretnje teritorijalnom integritetu, suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine.

Kako se navodi u saopštenju, sa odlukom Saveta EU usklađuju se zemlje kandidati za članstvo u EU - Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Ukrajina, kao i Bosna i Hercegovina kao potencijalni kandidat.

Usklađuju se i zemlje EFTA Island i Lihtenštajn, kao i članice Evropskog ekonomskog prostora.
 
Te zemlje će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa odlukama Saveta, a EU prima na znanje tu posvećenost i pozdravlja je, dodao je Borel u saopštenju.
 
Srbija je bila jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa julskom odlukom Saveta EU o primeni posebnih mera u borbi protiv terorizma, kao ni sa četiri odluke o restriktivnim merama koje je Savet EU doneo takođe u julu zbog Ukrajine, niti sa odlukom Saveta EU o restriktivnim merama protiv Irana usvojenom u junu.
  • ns ja

    23.09.2022 12:07
    Da, pa???
    Kakve mi bele veze imamo sa EU??? Mi smo neutralna država, kad nas budu primili kao redovnog člana onda ćemo da se ravnamo...
  • Dejan

    22.09.2022 11:41
    Pretvoreni smo u Euroblje
    Srbija jedina nije clanica EU sto bi se uskladjivali na nasu stetu.
  • Nemanja

    22.09.2022 10:16
    @Зоран

    Još malo pa će od cele smrdije ostati samo tvoje selo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet