Odloženo najavljeno obraćanje Putina povodom Ukrajine - ne zna se zašto

Obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina, koje su pojedini državni mediji najavili za sinoć, odloženo je za danas.
Sergej Markov, ruski politikolog koji je bivši bliski savetnik Vladimira Putina, koji je kao voditelj jedne od emisija na ruskom Prvom kanalu najavljivao obraćanje, kasnije je napisao na Telegramu da je predsednikovo nacionalno obraćanje odloženo do danas (sreda).
Urednica ruskog državnog medija RT Margarita Simonjan je na Telegramu jednostavno napisala "idi na spavanje".
RT i Prvi kanal uklonili su najave prenosa obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina.
 
Ranije su izvori RBC javili da će se Putin 20. septembra izjasniti o "referendumima" planiranim na okupiranim teritorijama Ukrajine. Takodje je saopšteno da će se obratiti i ministar odbrane Sergej Šojgu. Kremlj to nije zvanično potvrdio.
 
Ovo je prvi put da je obraćanje ruskog predsednika od kada je na toj funkciji, najavljeno u državnim medijima, a potom odloženo.
 
Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev je izjavio ranije da bi pripajanje Luganska i Donjecka Rusiji učinilo njihove nove granice "bespovratnim" i omogućilo Moskvi da koristi "sva sredstva" da ih brani. 
 
Ruska Državna Duma je odmah u drugom i trećem čitanju jednoglasno usvojila zakon kojim je uvela pojam "mobilizacaija", "vojno stanje" i "ratno vreme".
  • Rasa sa salasa

    21.09.2022 08:19
    Riknula Boranija?
  • A

    21.09.2022 07:51
    A
    A šta da kaže,slaže…. puko je! Država koja na silu tera vojsku u rat mora izgubiti isti! Putin će ovim rasturiti Rusiju i preko noći postati lovljena zver

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet