VIDEO Putin najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji: Zapad prešao svaku granicu

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je delimičnu mobilizaciju u Ruskoj Federaciji, javljaju agencije.
VIDEO Putin najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji: Zapad prešao svaku granicu
Foto: FoNet/AP
Ukaz o delimičnoj mobilizaciji je potpisan, a parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za njeno izvođenje.
On je objasnio da je Ministarstvo odbrane preporučilo da se aktiviraju vojni rezervisti, pošto se zemlja suočava sa produženim kofliktom u Ukrajini i Donbasu. Putin je kazao da Rusija poseduje oružje modernije od onog koje ima NATO i da će ako bude postojala pretnja teritorijalnoj celovitosti Rusije, biti upotrebljena sva sredstva. "To nije blef", istakao je.
Specijalna operacija je bila neophodna radi borbe protiv nacizma u Ukrajini, istakao je Putin.
 
Kaže i da "Zapad prešao svaku granicu", te da neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini.
 
"Rusija će, kao i do sada, zaustaviti sve koji teže da vladaju svetom, prete raspadu i porobljavanju države. Zapad je krenuo na nuklearne ucene, upotrebu oružja za masovno uništenje protiv Rusije", naveo je ruski predsednik, a prenosi Sputnjik.
 
On je rekao i da glavni ciljevi operacije u Ukrajini ostaju nepromenjeni da je Luganska Narodna Republika u potpunosti oslobođena, a Donjecka Narodna Republika delimično.
 
Prema njegovim rečima, u pitanju je zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije i podrška sunarodnika da sami odrede svoju budućnost. Ocenio je i da zapadne države podstiču Kijev da prenese borbena dejstva na teritoriju Rusije.
 
U obraćanju koje je prenosila Prva ruska TV, Putin je naveo da se delimična mobilizacija odnosi na rezerviste sa iskustvom koji će proći prethodnu vojnu obuku. On je kazao da je već potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji koja će početi već danas.
 
Putin se obratio naciji dan nakon što su proruski separatisti najavili referendume o pridruživanju četiri okupirane ukrajinska regiona Rusiji kasnije ove nedelje - Luganska, Donjecka, Hersona i dela Zaporožja.
  • Kviz

    25.09.2022 00:16
    Ko zna odgovor?
    Krompirko se toliko izbrukao,nazvao vezbom-rat, vezba-rat koji traje 7 meseci..porusio sve materijalno,poremetio ceo svet sve verujuci da je tako mali u stvari -velik.Oterao u smrt i ukrajince i ruse.Koliko li majki,zena i dece place zbog njegove bolesne glave i sa ove i sa one strane. Ali ima jedna zemlja cudna gde vole krompirka vise nego i sami rusi koji beze glavom bez obzira pred ludilom coveculjka.Koja je to zemlja? "Hocete li da postanete milioner?"
  • Милан

    23.09.2022 18:51
    "Јухуу ми смо били окупирани од Аустроугарске а не од Османлија! Јухуууу поздрав из коцкастог комуно-радничког насеља негде у НС!!"
    :)))
  • /

    23.09.2022 13:32
    /
    zasto pricate neistine da im u srbiji nece nista faliti.
    srbija je vec izrucila neke ukrajince rusiji i one transkripte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet