Šojgu: Biće mobilisano oko 300.000 rezervista, samo ko je služio vojsku i ima vojnu specijalnost

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da će u okviru delimične mobilizacije biti pozvano oko 300.000 rezervista.
On je za TV "Rosija-24" naveo da delimična mobilizacija predviđa regrutaciju samo onih osoba koji su služili vojsku i imaju vojnu specijalnost.
Oni koji već služe vojsku neće biti poslati u zonu specijalne operacije, precizirao je Šojgu.
Rekao je da će mobilisani proći vojnu obuku pre nego što budu poslati u zonu konflikta.
 
Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je ranije danas delimičnu mobilizaciju kako bi ojačao snage u vojnom sukobu u Ukrajini.
 
On je precizirao da će biti mobilisani samo rezervni vojnici, pre svega "oni koji su služili u oružanim snagama, imaju određene vojne specijalnosti i relevantno iskustvo".
  • Mile

    21.09.2022 12:39
    Zato je od sinoc Rusko-Finska granica zagusena. Jadni ljudi.
  • Nikola

    21.09.2022 12:18
    X
    Kao i mi 90 tih. Sede, ćute i ginu.
  • rale

    21.09.2022 10:17
    Nadam se da će narod u Rusiji imati dovoljno razuma da zaustavi ovo ludilo, ali bojim se da su i oni već dobrano kuvane žabe koje sede u loncu i ćute...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet