Moskva objavila ko je izuzet od mobilizacije

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da su radnici u IT sektoru, bankari i novinari državnih medija oslobođeni mobilizacije, koju je naložio predsednik Rusije Vladimir Putin zbog rata u Ukrajini.

Objavljujući izuzetke, Ministarstvo odbrane je naveo da poslodavci moraju predati liste zaposlenih radnika koji ispunjavanju kriterijume za mobilisanje i predati ih nadležnim kancelarijama.

Pojedini sektori su izuzeti od te obaveze kako bi se obezbedilo funkcionisanje specifičnih haj-tek industrija i funkcionisanje ruskog finansijskog sistema, prenosi BBC i navodi da je jedan paragraf označen kao tajna.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je da se taj paragraf odnosi na ukupan broj Rusa koji bi mogli biti regrutovani i da zato ne može biti dostupan javnosti.
 
Mediji prenose da mladi Rusi pokušavaju da napuste zemlju da bi izbegli regrutaciju za prvu vojnu mobilizaciju od Drugog svetskog rata.
  • /

    24.09.2022 12:39
    /
    @Bravo @ mile
    zaboravio je ubaciti na spisak advokate i bele mantile
  • /

    24.09.2022 12:37
    /
    znaci, pasce cena stanova cim nema it strucnjaka
  • Vigo

    24.09.2022 07:17
    Nije valjda
    Ispada da su u bežaniju krenuli samo IT stručnjaci, bankari i novinari, pa ovako pokušavaju da ih zadrže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.