Papa na kongresu u Italiji ignorisao da su izbori, poručio ljudima da prave decu i prihvate migrante

Papa Franja otputovao je danas u južnu Italiju kako bi zatvorio kongres italijanske crkve koji se poklopio sa nacionalnim izborima u Italiji.

Ni papa ni njegovi domaćini nisu spomenuli glasanje tokom mise na otvorenom, iako je italijanska biskupska konferencija ranije pozvala Italijane da glasaju na izborima, koji bi Italiji mogli doneti prvu krajnje desničarsku vladu.

Na kraju mise na otvorenom u Materi, papa Franja je zatražio od Italijana da imaju još dece i poručio: "Više rađanja, više dece".

Italija ima jednu od najnižih stopa nataliteta na svetu, a papa je često žalio za "demografskom sušom", prenosi AP.
 
Papa Franja se osvrnuo na pitanje migracije u Italiji, podsećajući da se nedelja poklopila sa Svetskim danom migranata i izbeglica katoličke crkve. "Imigrante treba dočekati, pratiti, promovisati i integrisati", dodao je.
 
Pozvao na "inkluzivniju i bratsku budućnost" u kojoj migranti i žrtve trgovine ljudima žive u miru i dostojanstvu.
  • Perica

    25.09.2022 17:46
    Dajemo preveliki značaj religiji.
    Naročito mi ovde u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet