Orban: Pitaćemo građane da li podržavaju sankcije Rusiji

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je u parlamentu da će organizovati "nacionalne konsultacije" da bi saznao šta građani stvarno misle o sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji.
"Sankcije su uvedene na nedemokratski način, jer su odluku donele birokrate u Briselu, a cenu sada plaćaju evropski narodi. Zbog toga ćemo prvi u Evropi pitati građane da li ih podržavaju i da li su za uvođenje novih sankcija koje se predlažu", rekao je Orban.

On je kazao da bi sukob u Ukrajini bio lokalni, ali su mu ekonomske sankcije koje je Zapad uveo Rusiji dale globalnu dimenziju i pozvao je sve da se pripreme za dugotrajna neprijateljstva

Dodao je da "Sjedinjene Države i Evropska unija pomažu Ukrajini novcem i oružjem, a da su resursi Rusije neiscrpni".
 
Orban je naglasio da je kategorički protiv nastavka i produbljivanja neprijateljstava i pozvao je na hitan prekid vatre i početak mirovnih pregovora.
  • iguman

    28.09.2022 10:48
    Madjari su dobro upamtili ruse za vratom i 1956 god.
  • Mile

    27.09.2022 20:13
    Ma i tamo je sve namešteno kao i kod nas.
  • Ptić Rugalac

    27.09.2022 12:13
    @Ma hajde
    Dakle, mađarske građane ne treba pitati ništa, već sprovoditi naredbe Rotšilda, Sorosa i ostalih hazarskih hohštaplera? How yes no!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.