VIDEO: Seizmološki zavod registrovao dve eksplozije kod mesta curenja gasa

Švedski seizmološki zavod saopštio je da su zabeležene dve eksplozije u blizini mesta curenja na naftovodima Severni tok jedan i dva, koji treba da prebace ruski gas ispod Baltičkog mora do Evrope.

Eksplozije su, kako je saopšteno, zabeležene kod danskog ostrva Bornholm.

Druga eksplozija bila je ekvivalentna zemljotresu magnitude 2,3.

Danska premijerka Meter Frederiksen izjavila je da njena vlada na curenje gasa kod danskog ostrva u Baltičkom moru gleda kao na "namerne radnje".
 
Upitana da li se radi o napadu na Dansku, Frederiksen je odgovorila da je do curenja došlo u međunarodnim vodama i da je odgovor zato ne.
 
 
Neki evropski lideri i eksperti ukazuju na moguću sabotažu tokom energetskog sukoba sa Rusijom izazvanog ratom u Ukrajini.
 
Danski ministar odbrane Morten Bodskov otputovaće u sredu u Brisel da se sastane sa šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom kako bi razgovarao o curenju gasa.

Teme

GAS
  • Žika

    28.09.2022 08:39
    Nato ih disciplinuje
    Očigledno se Amerika boji tajnog sporazuma Nemačka Rusija, pa sprečava svaki dovod gasa tamo.
  • A

    28.09.2022 08:35
    gas se izliva u more i truje vodu i život u njoj. Osveta malog kineza , tj. putina.
  • Антун Чупак

    28.09.2022 08:26
    Жива комедија!!!???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet