Ukrajina sazvala hitan sastanak šefova bezbednosnih službi

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas će održati hitan sastanak s najvišim zvaničnicima na kom će se doneti "bitne odluke".
Ovo je reakcija na planove Rusije da pripoji četiri ukrajinska regiona.
Kremlj je najavio da će predsednik Vladimir Putin u petak potpisati dokumente kojima će proglasiti pripojenje regija u kojima je Rusija organizovala referendume, a koje Ukrajina i Zapad nazivaju prevarom insceniranom na ukrajinskoj teritoriji pod ruskom okupacijom.
Iz kancelarije ukrajinskog predsednika saopšteno je da će se u petak sastati nacionalni savet za bezbednost i odbranu. Advokat veća Oleksij Danilov rekao je na ukrajinskoj televiziji 1+1 da će na sastanku biti donesene, kako veruje, "bitne odluke za zemlju", ali nije iznosio pojedinosti.
 
Zelenski je u više navrata ponovio da su takozvani referendumi ilegalni i upozorio je da će ukrajinski odgovor biti snažan.
 
U Savetu za nacionalnu bezbednost i obranu su, uz ostale, komandant oružanih snaga, ministri odbrane i spoljnih poslova, premijer i čelnik ukrajinske službe bezbednosti. Zadatak mu je da sarađuje s predsednikom u razvoju i koordinaciji nacionalne bezbednosne politike.
  • Borislav

    30.09.2022 16:46
    Na zapadu je izniklo nakazno drvo neslobode. Ono rađa svoje nakazne i degenerisane plodove. Rusija će lomiti to drvo, lomiti i na kraju ga polomiti.
  • Tek

    30.09.2022 12:00
    Mogu da ga duvaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet