Doživotni osuđenik pobegao, četiri dana niko u zatvoru nije znao da ga nema

Šef zavoda za zatvorske sankcije u Nevadi podneo je ostavku na zahtev guvernera te američke savezne države nakon što je otkriveno da je jedan doživotni zatvorenik pobegao.
Doživotni osuđenik pobegao, četiri dana niko u zatvoru nije znao da ga nema
Foto: 021.rs
Međutim, zatvorenik ne samo da je pobegao iz zatvora, već se za to bekstvo nije znalo - puna četiri dana, saopšteno je iz guvernerove kancelarije.
Kako se navodi, guverner Stiv Sisolak "zatražio je i dobio ostavku direktora zavoda Čarlsa Danijelsa, koja je stupila na snagu odmah, a šest zatvorskih službenika je suspendovano.
Porfirio Duarte-Herera, osuđen na doživotnu robiju zbog bombaškog napada 2007. godine, pobegao je 23. septembra iz zatvorske ustanove Južna pustinja nadomak Las Vegasa. Niko nije četiri dana primetio da se to desilo.
 
Duarte-Herera (42) je otkriven usred Las Vegasa u sredu uveče, pri pokušaju da se ukrca na autobus koji bi ga odveo izvan grada.
 
Ustanova Južna pustinja je kategorisana među zatvore srednje bezbednosti, a njegova uprava nije otkrila nestanak Duartea-Herere sve do utorka. On je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu jer je ručno napravljenom, daljinski aktiviranom napravom izazvao eksploziju ispred jednog kazina u Las Vegasu, usmrtivši jednu osobu.
 
Policija u Las Vegasu je saopštila da je u sredu uveče dobila dojavu da se osoba koja odgovara begunčevom opisu, nalazi na njenom području. Osumnjčeni je priveden, a njegov identitet potvrđen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.