PDP proglasio pobedu Jelene Trivić nad Miloradom Dodikom

Partija demokratskog progresa (PDP) proglasila je pobedu svoje kandidatkinje Jelene Trivić za predsednika Republike Srpske.
Predsednik PDP-a Branislav Borenović saopštio je da je, na osnovu 72,3 odsto prebrojanih glasova, Jelena Trivić osvojila 263.560 glasova ili 51,2 odsto, a njen protivkandidat Milorad Dodik iz SNSD-a 225.265 glasova ili 48,7 odsto.
 
On je naveo da je razlika u korist Jelene Trivić nedostižna.

Kandidat opozicije za srpskog člana Predsedništva BiH Mirko Šarović priznao je večeras poraz od kandidatkinje Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željke Cvijanović.

On je kazao da je na osnovu 49 odsto glasova Cvijanović osvojila prednost od 50.000 glasova, koja je, kako je naveo, nedostižna.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević je izjavio da je, prema podacima sa 64 odsto biračkih mesta, Željka Cvijanović osvojila 200.000 glasova ili 58 odsto, dok je Šarović osvojio 130.000 glasova ili 38 odsto.

Bećirović ispred Izetbegovića, Komšić pobeđuje Krišto 
 
Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, zvanično je proglasio svoju pobedu nad Bakirom Izetbegovićem (SDA) poručivši da se od sada svi ljudi u BiH moraju ujediniti.
 
Kada je reč o trci za člana Predsedništva BiH iz hrvatskog naroda, Željko Komšić iz Demokratske fronte (DF) ima uverljivu prednost sa za sada osvojenih 147.862 glasova, u odnosu na svoju protivkandidatkinju Borjanu Krišto iz HDZ BiH sa osvojenih 64.400 glasova.

Teme

BiH
  • Hogar

    03.10.2022 12:45
    Tužno
    Iskreno me brine što zapravo postoje pojedinci koji su neironično poverovali u ovo.
  • igor_t

    03.10.2022 09:47
    Jedva 500 000 glasaca, sprdnja i igranje drzave.
    Tamo ce jedno selo bukvalno da presudi.
  • Lopta

    03.10.2022 09:15
    Nije sve kako izgleda!
    Ovo je sve deo plana, osoba koja je "izgubila" i to sa svom infrastrukturom, institucijama i osobama koje je držala u šaci?
    Ta mante me ćorava posla da nije deo Plana.
    On mora da ode.
    Možda će doći kući, pardon, tražiti azil u Srbiji jer iovako ima nekretina veličine srednjeg grada.
    Ništa u politici NIJE SLUČAJNO.
    Mogao bi neko još da sledi njegov postupak. No, možda, prvo da se vidi kako će proći u narednom periodu kao građanin?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.