VIDEO: Rumunska policija upala u sedište NIS Petrola u Temišvaru

Rumunska policija upala je u sedište NIS Petrola u Temišvaru u ponedeljak ujutru zbog sumnje da su informacije u vezi sa rezervama nafte u toj zemlji stigle do Beograda i Moskve.
VIDEO: Rumunska policija upala u sedište NIS Petrola u Temišvaru
Foto: 021.rs (arhiva)
Brigada za organizovani kriminal obavlja pretrese u kancelarijama kompanije NIS Petrol i u domovima zaposlenih te kompanije u Temišvaru i Bukureštu, prenosi N1.
Iz kancelarija istražitelji su odneli nekoliko kompjutera i dokumenta.
 
Najmanje osam ljudi biće odvedeno na saslušanja u Direktorat za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma u Temišvaru.
U Bukureštu je policija upala u kuće dvojice zaposlenih u NIS Petrolu, osobe odgovorne za bezbednost IT sistema u Rumuniji i inženjera specijalizovanog za računare, a u Temišvaru su pretresi obavljeni u kancelariji šefa IT bezbednosti u filijali i zaposlenog u tom odeljenju.
 
Takođe, obavljene su provere u njihovim domovima, javljaju rumunski mediji.
 
 
Istražitelji govore o mogućem curenju osetljivih informacija u vezi sa istraživanjem nalazišta nafte i gasa od 2014. godine u okrugu Timiš.

Teme

NIŠ
  • Ahab

    03.10.2022 19:45
    Spijuniranje za bilo koju stranu drzavu je VELEIZDAJA.
    Zato su je i izbacili iz zakona, jer bi pola srblja trebalo da guli mardelj jer tasterisu kgb-u.
    Bednici izdajnicki.
  • Zokins

    03.10.2022 19:18
    NIS
    Koliko tek ima ruskih špijuna ovde ?
  • Dusko

    03.10.2022 19:15
    Hvala braco Rumuni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet