Trivić: Dogodila se izborna krađa, neću priznati rezultate izbora za predsednika RS

Partija demokratskog progresa (PDP) ne odustaje od tvrdnji da je kandidatkinja opozicije za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić pobedila svog protivkandidata Milorada Dodika (SNSD).

Kako navode, u izbornoj noći dogodila se ogromna izborna krađa i prekrajanje biračke volje.

Trivić je saopštila da PDP na desetine biračkih mesta pronalazi dokaze da je ona, kao jedan od dva kandidata između kojih se vodi najveća bitka, dobila ili nula, ili jako mali broj glasova, jedan ili dva, a da su njeni glasovi upisani drugim kandidatima sa liste za predsednika RS.

Objavila je video prilog bijeljinske BN televizije u kojem predsednik biračkog odbora u mestu Krajišnik kod Gradiške, gde je rođena njena majka, javno priznaje da je njene glasove upisao drugom kandidatu, Zoranu Kaliniću iz "Naša priča-RS".
 
"Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na na glasačkom listiću nalazio iznad Jelene, upisao podatke umesto njoj, a njoj sam upisao tri nule", izjavio je Gutić.
 
Na novinarsko pitanje da li zna da se radi o krivičnom delu, on je odgovorio da je svestan toga, ali da u dogovoru sa Gradskom izbornom komisijom Gradiška nije menjao podatke, jer su mu rekli "da će se brojanje ponoviti".
 
"Više od 32.000 nevažećih listića, brojne neregularnosti u Doboju, Zvorniku i Prijedoru i širom Republike Srpske, uz mnoge neregularnosti, pojavljivanje 'slepih' ljudi, pokazivača, isterivanja posmatrača sa biračkog mesta, otvaranja vreća tokom noći, menjanja zapisnika... Sve ovo su razlozi zbog kojih neću priznati izborne rezultate za nivo predsednika RS i insistiraćemo kod CIK BIH da se izbori ponove", istakla je Trivić.

Dodala je da pravni tim PDP sve dokumentuje i predaje nadležnim institucijama, naglašavajući da će iskoristiti sva civilizovana i demokratska sredstva da stvari isteraju na čistac, kako bi se ispoštovala narodna volja.

  • Paja

    04.10.2022 17:20
    Cim su clanovi SNS uhapseni u Prijedoru,nesto se muvalo. Jel bilo crnih dzipova? Nazovi,navijaca ?
  • o-

    04.10.2022 16:58
    Isti su i jedni i drugi nazalost,ne znam zasto svi politicari u RS moraju da budu iz BL, ima jos gradova u RS i ima kvalitenih obrazovanih ljudi,ali su svi otisli u inostranstvo vrv ili ih ne zanima politika.
  • Обсервер

    04.10.2022 16:30
    Рецепт
    Нешто ми је познат рецепт "покрадене", вероватно ће да позове туторе за рушење Владе !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.