Južna Koreja i SAD htele da odgovore Severnoj Koreji raketama, jedna pala gde nisu planirale

Neuspelo lansiranje balističke rakete izazvalo je paniku u južnokorejskom gradu nakon što je jedna raketa pala na zemlju i izazvala požar, saopštili su danas zvaničnici.
Vojska Južne Koreje uputila je izvinjenje žiteljima priobalnog grada Gangneunga.
Južnokorejska vojska ispalila je u utorak uveče balističku raketu kratkog dometa Hjunmu-2, koja se usled kvara srušila ubrzo nakon lansiranja.
Pogon rakete se zapalio, ali njena bojeva glava nije eksplodirala, rekao je južnokorejski vojni zvaničnik novinskoj agenciji Jonhap.
 
Stanovnici Gangneunga rekli su da su videli jak bljesak i čuli eksploziju oko jedan sat posle ponoći u sredu, po lokalnom vremenu.
 
Seul i Vašington izveli su više zajedničkih vežbi, uključujući i lansiranje raketa, kao odgovor na ispaljivanje severnokorejske balističke rakete srednjeg dometa koja je juče preletela Japan.
  • Manojlo

    05.10.2022 09:34
    Samo zveckajte oružjem...
    Ovi ako ne pobiju jedni druge, poubijaće sami sebe!
    ...hmmm pa to kožda ni ne bi bilo tako loše...
  • DNR

    05.10.2022 08:55
    Hahaha Ne zna se ko su veći pajseri Rusi ili ameri sa svojim superfunkcionalnim neispravnim oružjem i raketama. Blago nama stanovnicima trećeg kamena od sunca.
  • ahahaha

    05.10.2022 08:54
    Kim se smeje grohotom :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet