Krimski most ponovo otvoren za saobraćaj, u eksploziji troje mrtvih

Ponovo je omogućen saobraćaj preko Krimskog mosta, oštećenog nekoliko sati ranije u eksploziji kamiona bombe, saopštile su vlasti ovog poluostrva koje je Moskva pripojila 2014. godine.
Lider Krima Sergej Aksionov napisao je na svom Telegram nalogu da se "saobraćaj na Krimskom mostu nastavlja" i da je "saobraćaj sada otvoren za automobile i autobuse, uz pune procedure inspekcije".
Najmanje troje ljudi stradalo je u eksploziji koja je oštetila Krimski most koji vezuje kopneni deo Rusije sa tim pripojenim ukrajinskim poluostrvom, objavili su ruski istražitelji.
 
Naveli su da su identifikovali vozača kamiona bombe.
"Prema preliminarnim podacima, tri osobe stradale su kao posledica nesreće. Verovatno se radi o putnicima u automobilu koji je bio blizu kamiona kada je eksplodirao", naveo je ruski Istražni komitet u saopštenju.
 
Ruske vlasti saopštile su ranije da je kamion bomba izazvao požar i urušavanje dela mosta.
 
Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da je eksplozija kamiona bombe zapalila sedam vagona-cisterni zbog čega su se delimično srušila dve deonice mosta. 
 
Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je formiranje vladine komisije koja će utvrditi činjenice. 
 
Drumsko-železnički Krimski most dug 19 kilometara izgrađen je preko Kerčkog prolaza. Izgrađen je po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina, da poveže krimsko poluostrvo sa kopnenim delom Rusije, a otvoren je za saobraćaj 2018. godine.
 
Krim predstavlja simboličnu vredost za Rusiju i važan je za podržavanje ruskih vojnih operacija na jugu Ukrajine.Tim mostom se između ostalog prevozi vojna oprema ruske vojske koja se bori u Ukrajini.
  • zoki zoki

    09.10.2022 20:04
    "w/e
    09.10.2022 • 04:11
    teroristi
    Sada nema osuda za napad na civilnu infrastrukturu i smrt civila. Bukvalno nesto sto samo ISIS i Ukrajina rade."

    A sta rusi rade os samog pocetka ? Cela sela i gradove su sravnili i na hiljade civila ubili pa ih sagranili u masivne grobnice ili ih ostavili na ulici.
  • w/e

    09.10.2022 04:11
    teroristi
    Sada nema osuda za napad na civilnu infrastrukturu i smrt civila. Bukvalno nesto sto samo ISIS i Ukrajina rade.
  • Saša

    08.10.2022 22:29
    Terorizam
    Zar stvarno neko može da poveruje u ono što priča Amerika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.