U jeku rata u Ukrajini i nuklearnih pretnji NATO počeo nuklearne vežbe

NATO je započeo svoje dugo planirane godišnje nuklearne vežbe u severozapadnoj Evropi u jeku rata u Ukrajini i pretnji Moskve da može da upotrebi nuklearno naoružanje za odbranu ruske teritorije.
U jeku rata u Ukrajini i nuklearnih pretnji NATO počeo nuklearne vežbe
Foto: Pixabay
Četrnaest od 30 zemalja članica NATO trebalo bi da učestvuje u vežbama "Stabilno podne" koje će trajati do 30. oktobra.
U vežbama će učestvovati oko 60 aviona, uključujući borbene avione koji mogu da nose nuklearne bojeve glave i avione za osmatranje i dopunu goriva.
Medijima je zabranjen pristup.
 
Saopšteno je da će se letovi odvijati iznad Belgije, Velike Britanije i iznad Severnog mora.
 
Vežbe su planirane pre nego što je izvršena ruska invazija na Ukrajinu.
 
Rusija obično održava svoje godišnje vežbe otprilike u isto vreme, pa NATO očekuje da će i Moskva uvežbavati svoje nuklearne snage ovog meseca.
  • Joca

    17.10.2022 14:57
    :facepalm:
  • Evolucija

    17.10.2022 13:43
    Homo sapiensa !
    toljaga je evoluirala u nuklearnu bojevu glavu.......a homo sapiens dosao do epohalne spoznaje - kako doci do samounistenja.......prosto sam fasciniran "Evolucijom" !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.