FOTO, VIDEO: Supersonični avion se srušio na zgradu, tri osobe nastradale

Tri osobe su nastradale u padu supersoničnog lovca-bombardera Su-34 na stambeni blok u ruskom gradu Jejsku. Piloti su se katapultirali, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Devetnaest osoba je povređeno u ovoj nesreći.

"Prilikom penjanja na izvođenje trenažnog leta sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio se avion Su-34", navedeno je, prenose RIA Novosti.

Prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona je paljenje jednog od motora prilikom poletanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
 
Dodaje se da se mlazno gorivo zapalilo na mestu pada Su-34 u dvorištu jednog od stambenih naselja.
 
 
Na gašenju požara angažovani su svi regionalni vatrogasno-spasilački garnizoni, naglasio je načelnik regiona, prenose RIA Novosti.
  • xqt

    18.10.2022 18:06
    @ Maxi
    Slažem se sa vama. Putinovi postupci ne mogu da se upotrebe da bi se degradirala jedna država i njen narod.
  • xqt

    18.10.2022 17:41
    @ Pravi Rusofil
    Ja nisam rusofil, niti ću biti. Razlikujem samo dobre i loše ljude, bez obzira na rasu. Osim Petra Velikog koji je bio kontroverzna ličnost postojao je i Ivan Grozni, ali to što su obojica bili surovi ne umanjuje značaj onoga šta su uradili za rusku državu. Hteo sam da kažem da pojedinci kritikuju i omalovažavaju jednu od najznačajnijih svetskih država i jedan veliki narod. Ne vidim zašto bi trebalo razdvajati politiku od umetnosti i nauke. Sve su to delovi jednog društva. Na kraju da napomenem da nisam više ni srbofil zbog svega ovoga što se dešava, uključujući i rovovske diskusije.
  • Maxi

    18.10.2022 08:50
    @xqt
    Ajnštajn, Gete, Šiler, Hese ne peru mrlju sa dela pripadnika njihovog naroda koji je u jednom trenutku istorije podlegao ludilu vođe, a to upravo ne shvataju jarani koji uz pivo ispred prljave veličaju botoksiranog patuljaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet