Sud kaznio Francusku jer nije brzo reagovala na zagađenje vazduha

Francuski Visoki upravni sud kaznio je danas državu sa 20 miliona evra, zbog toga što nije dovoljno brzo reagovala na zagađenje vazduha u velikim gradovima.
Sud kaznio Francusku jer nije brzo reagovala na zagađenje vazduha
Foto: Pixabay

Zbog ovog problema svake godine u proseku umre 40.000 ljudi. 

Država je u avgustu prošle godine kažnjena sa deset miliona evra zbog toga što nije dovoljno poboljšala sistem za sprečavanje zagađenja vazduha. Ta odluka se odnosila na prvo polugodište 2021, a danas izrečena kazna odnosi se na naredna dva polugodišta, prenosi Hina.
 
"Iako su uočena neka poboljšanja, granična vrednost zagađenja azot-dioksidom, koja je na snazi od 2010, i dalje se premašuje u nekim delovima Francuske, a posebno na širem području Pariza, Liona i Marselja. Mere koje je država dosad donela ne garantuju da će se kvaliteta vazduha poboljšati u toj meri da bi se granična vrednost zagađenja mogla ispoštovati u najkraćem mogućem roku", navodi se u obrazloženju.

Novac od kazni će se uglavnom dati organizacijama koje se bore protiv zagađenja vazduha, a 50.000 evra ide udruženju Prijatelji Zemlje, koja je 2017. prva tužila državu.

  • frka

    18.10.2022 09:18
    francuska satira
    Umesto da kazni krivce, pojedince oni kaznili samog sebe. Pojedinci neka se
    samokaznjavaju udarcima skuvanih spageta preko svojih ledja.
  • Realista

    18.10.2022 08:04
    Genijalno.
    Država je kaznila poreske obveznike jer država nije uradila svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.