Telo Belgijanke nestale pre dve godine pronađeno uz pomoć Google street view-a

Belgijanka Polet Landriuk nestala je 2. novembra 2020. godine.
Telo Belgijanke nestale pre dve godine pronađeno uz pomoć Google street view-a
Foto: Pixabay
Napustila je svoj dom u gradu Anden i više se nije vratila kući. Žena je imala 83 godine i bolovala od Alchajmerove bolesti.
Zabrinuta porodica dve godine nije imala nikakvih vesti. Policija je sprovela istragu, 50 policijaca uz pomoć pasa tragača tragalo je za Polet više dana, a belgiska federalna policija je upotrebila i helikopter sa termičkim kamerama.
Sve to nije dalo nikakav rezultat.
 
Dva elementa su komplikovala rad istrage, a to je bila Poletina bolest, zbog koje je njeno kretanje bilo teško predvideti, i posebno gusta vegetacija u tom regionu.
 
Sve se promenilo pre neki dan. Policija je odlučila da još jednom pokuša da pronađe Polet, u nadi da će moći da da neku vest porodici.
 
U novoj istrazi, policija je imala i malo sreće. Istražitelji su odlučili da preispitaju okolinu oko Poletine kuće koristeći Google Street View. 
 
Tako je, ispitujući slike, jedan istražitelj video Polet kako napušta svoj dom na dan nestanka. Baš tog dana i baš u tom trenutku vozilo Google Street View prolazi Poletinom ulicom i slika, kako to oni redovno rade da bi ažurirali aplikaciju.
 
To je omogućilo istrazi da na precizan način utvrdi pravac u kojem je krenula Polet kada je napustila svoj dom.
 
Skoro dve godine kasnije, policija ponovo šalje ekipu od 30 policajaca da istraže teren, šalje i mašine koje treba da rasčiste teren zarastao u vegetaciju u blizini susedne kuće. To je omogućilo da se pronađe Poletino telo.
 
Prema obdukciji, ona je najverovatnije pala i preminula od prirodne smrti i nije bila umešana druga osoba.
  • Stohadin

    19.10.2022 11:43
    Kazna
    Pitali u Kini Kineza u vezi džeparenja,krađa i kriminala....
    Odgovorio im....
    Nikad nisi siguran ko te gleda.
    Ina puno policajaca u civilu,pa izvoli....
    I dobro je da imaju smrtnu kaznu za kriminalna dela i dobro je da su javna.
    Pitam se koliko bi bilo preživelih da se isto sprovede u srbistanu...
    Na svim nivoima...
    Naravno....
  • x

    18.10.2022 23:22
    Ne koristim aplikaciju pa ne znam tacno kako funkcionise,ali u nekim delovima Kine npr. je svaki cosak skoro pod nadzorom i tehnologijom prepoznavanja lica,ne postoji privatnost pojedinca,ali je zato smanjena stopa kriminala,a za najteza dela ubistvo i silovanje ide smrtna kazna. Mac sa dve ostrice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet