Peticija podrške Dodiku: Potpisalo je 129 poznatih ličnosti, među njima Kusturica, Antić...

U organizaciji infoportala "Fakti", brojni akademski radnici i javne ličnosti iz Srbije i Republike Srpske potpisali su peticiju podrške Miloradu Dodiku.
Peticija podrške Dodiku: Potpisalo je 129 poznatih ličnosti, među njima Kusturica, Antić...
Foto: 021.rs
Kako se navodi u peticiji, ona je organizovana povodom pokušaja menjanja rezultata izbora za predsednika RS i pokušaja destabilizacije Republike Srpske.
"Peticiju upozorenja da niko ne sme da menja i poništava izborne rezultate, već je potpisalo 129 istaknutih ličnosti", objavila je Radio-televizija RS (RTRS).
Peticiju su, između ostalih, potpisali francuski profesor geopolitike Aleksis Trud, akademici Jelena Guskova i Darko Tanasković, bivši ministri spoljnih poslova SRJ Vladislav Jovanović i Živadin Jovanović.
 
Peticiju su potpisali i reditelji Emir Kusturica i Predrag Gaga Antonijević, producent Maksut Maksa Ćatović, glumac Vuk Kostić, književnici Slobodan Vladušić i Vladimir Kecmanović.
 
Među potpisnicima su istoričari Miloš Ković, Aleksandar Raković i Čedomir Antić, profesori Bogoljub Šijaković, Slobodan Antonić, Milomir Stepić, Miloš Jovanović, Srđa Trifković, Časlav Koprivica, Srđan Perišić, publicisti Aleksandar Pavić, Đorđe Vukadinović, Zoran Ćirjaković, Dragomir Anđelković, novinari Ljiljana Bogdanović i Siniša Ljepojević.
 
Među potpisinicima peticije su gotovo svi ambasadori BiH iz RS, koje je imenovao upravo Dodik, više lekara, među kojima je i Vlado Đajić, predsednik banjalučkog SNSD-a, kao i Alen Šeranić, ministar zdravlja RS (SNSD).
 
"Mi, dole potpisani, vođeni ljubavlju prema Republici Srpskoj i svim njenim građanima, svojim ugledom i rečju dajemo javnu podršku novoizabranom predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, pobedniku na izborima od 2. oktobra", navedeno je u peticiji.
 
Potpisnici peticije osudili su, kako si naveli, "pokušaje zloupotreba i nezakonitih postupanja Centralne izborne komisije BiH, kao i podršku takvim radnjama od pojedinih međunarodnih aktera u BiH, s ciljem da se neupitna pobeda Milorada Dodika ospori i time uvede Republika Srpska i srpski narod u stanje političke i ekonomske nestabilnosti".
  • Student FPN

    25.10.2022 21:14
    Peticija kao element borbe
    Na samom početku ću se ograditi od Milorada Dodika i SNSD. Mislim da je politika ove garniture stvorila lokalne moćnike (one koji će mjenjati svoju stranku zbog koristi) koji se bogate i sve to na račun naroda.
    Međutim peticija podrske koliko god izgledala nebitno, smijesno i slično šalje jasnu poruku da srpski intelektualci potpisuju nesto za nekoga ili bolje receno protiv nekoga ! Jasno je da pomenuta imena vec godinama rade protiv Aleksandra Vucica, mislim da je dobro da imate ovakvu grupu ljudi koja jasno pokazuje da ne bi stala iza Vucica i vlasti u Srbiji. Vucic je taj koji je pustio Dodika niz vodu, on je taj ucveljeni koji sada mora da radi sta mu diktira Brisel i ko zna koji krug moci. Ne mislim da je Dodik onaj pravi patriota ali sigurno i jasno da je istrajni ili da sada nema nazad. U odnosu na opoziciju, smijesni PDP i SDS koji je urusio sam sebe i svoj znacaj, Dodik je politicki veteran i tata igre.
    Peticija podrske je oruzije u rukama intelektualaca da pokazu da ne misle kao Vucic i SNS. Dodik će proći kao sto svi prolaze, bitna je Republika Srpska i Srbija.
  • PajO

    22.10.2022 13:17
    PatriJota
    Ja bi voleo da se svi ti iz Republike Srpske vrste tamo kad je toliko vole i vise ne dolaze nama. Pozdrav i srecan vam put.
  • VladaN

    21.10.2022 19:32
    @lalala
    Hvala Vam na komentaru. Potpuno ste u pravu pošto sve to znam i zato sam i napisao, “većina”. Vi ste tu “većinu”definisali. Pozdrav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.