Simona Halep suspendovana zbog dopinga

Rumunska teniserka Simona Halep (31) suspendovana je iz tenisa, pošto je pozitivna na testu na doping.
Simona Halep suspendovana zbog dopinga
Foto: Pixabay
Višestrukoj grend slem šampionki i bivšem broju jedan u VTA konkurenciji pronađen je uzorak Roksadustata u uzorcima uzetim tokom Ju-Es opena.
Halep se oglasila na društvenim mrežama tim povodom, ističući da kreće borba za istinu.
"Danas počinje meč mog života: borba za istinu. Obaveštena sam da sam pozitivna na supstancu koja se zove Roksadustat u vrlo nisim količinama, što je najveći šok u mom životu. Tokom čitave moje karijere, ideja o varanju mi nikad nije padala na pamet, to je potpuno suprotno vrednostima kojima sam učena. Suočena sa nepoštenom situacijom, osećam se zbunjeno i izdano. Boriću se do kraja kako bi dokazala da nikad nisam svesno uzimala zabranjene supstance i verujem da će, pre ili kasnije, istina izaći na videlo. Ne radi se o titulama ili novcu. Radi se o časti i ljubavi prema tenisu koju sam razvila u poslednjih 25 godina", napisala je Halep u saopštenju. 
 
Devetoj teniserki sveta su najveći uspesi u karijeri osvajanje Vimbldona 2019. i Rolan garosa 2018. godine, a igrala je i finale Australijan opena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.