Dodik najavio neformalni referendum o sankcijama Rusiji i pristupanju EU

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik najavio je da će svim punoletnim osobama u Republici Srpskoj poslati upite na kućne adrese o sankcijama Rusiji i pristupanju Evropskoj uniji.
Dodik najavio neformalni referendum o sankcijama Rusiji i pristupanju EU
Foto: 021.rs
"Koncipiraćemo pitanje, koje će biti poslato na adrese punoletnih građana RS. To neće biti formalno referendum, ali će biti izjašnjavanje o nekim pitanjima", rekao je Dodik u Banjaluci.
On je dalje rekao da BiH formalno nije uvela nijednu sankciju Rusiji, navodeći da takve odluke neće doneti ni Savet ministara ni Predsedništvo BiH.
Dodik je nazvao lažima informacije da je prećutno prihvatio određene sankcije Rusiji, navodeći da sankcije Rusiji u telima EU nije podržala BiH, već pojedini neodgovorni Bošnjaci, poput ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković.
 
Dodik je rekao da "ima previše dokaza" da RS ne može da opstane u Bosni i Hercegovini, koja je "loše mesto za RS i Srbe".
 
"RS će morati da utvrdi svoje interese i to će biti stvar političkih procesa", kazao je Dodik.
 
Prema njegovim rečima, može opstati samo ustavna BiH, u kojoj nema vojske BiH, Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), državnog suda i tužilaštva i drugih organa.
 
"Mi smo još uvek spremni da živimo u ustavnoj BiH, a ako neko neće, mi ćemo se boriti protiv antiustavne BiH", rekao je Dodik.
  • Zos

    22.10.2022 15:20
    Ne moraš slati građanima pitanje.ISPUNI SAM.
  • Blu Trabant

    22.10.2022 13:47
    Tako se to radi, narod da odluci o tako vaznoj stvari, mislim na sankcije Rusiji . A za put u EU bas me briga, mozemo da idemo tamo , a i ne moramo
  • /

    22.10.2022 12:37
    /
    bezobrazluk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.