Ubica svoje troje dece izvršio samoubistvo u zatvoru u Hrvatskoj

Harald Kopic, koji je u junu kažnjen s 50 godina zatvora zbog ubistva svoje troje dece u utorak je počinio samoubistvo u zatvoru u Lepoglavi.
Ubica svoje troje dece izvršio samoubistvo u zatvoru u Hrvatskoj
Foto: Pixabay
Ministarstvo pravosuđa je izvestilo da je Kopic počinio samoubistvo u utorak u poslepodnevnim satima.
"Službenici zatvora u Lepoglavi pozvali su Hitnu medicinsku pomoć, ali je zatvorenik preminuo u vozilu. U ovom trenutku okolnosti navedenog događaja se još uvek utvrđuju. Zatvor u Lepoglavi o svemu je obavestio nadležna tela", navode u Ministarstvu pravosuđa.
Dodaju i da će Uprava za zatvorski sistem sprovesti vanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaveštena.
 
Kopic je osuđen na 50 godina zatvora zbog optužbi da je 24. septembra 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi usmrtio svoje troje dece od kojih je dvoje imalo sedam, a jedno četiri godine "sa unapred stvorenom namerom".
 
Mediji su pisali da je Kopic živeo u Zagrebu, gde je imao svoje kompanije, te da je radio za više velikih kompanija kao finansijski konsultant i pregovarač. Majka ubijene dece radila je u vreme zločina u jednom dubrovačkom hotelu, a deca su bila sa ocem tokom vikenda.
 
Veštačenjem sprovedenim u bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je da je Kopic bio uračunljiv u trenutku ubistava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet