Putinovo obraćanje: Rusija samo brani svoje pravo da postoji, Zapad hoće da nas zbriše s mape

Rusija samo od zapadnih sila brani "svoje pravo da postoji", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.
"Rusija se ne suprotstavlja Zapadu, Rusija samo brani svoje pravo da postoji", rekao je on u govoru na jednom forumu u Moskvi, prenela je agencija AFP.
On je osudio Amerikance i Zapad da hoće da "unište, izbrišu (Rusiju) s mape".
Optužio je SAD i njihove saveznike da pokušavaju da diktiraju svoje uslove drugim zemljama u "opasnoj i krvavoj" igri dominacije.
 
Putin koji je počeo invaziju na Ukrajinu 24. februara, predstavlja zapadnu podršku Ukrajini kao deo širih napora Vašingrtona i saveznika da nametnu svetski poredak zasnovan na propisima koji samo podstiče haos, navodi AP.
 
Putin je rekao da je čovečanstvo sada suočeno sa izborom: "Nakupiti gomilu problema koji će ;nas ;sve nesumnjivo uništiti, ili pokušati da se nadju rešenja koja nisu idealna, ali koja deluju i koja čine svet bezbednijim i sigurnijim".
 
Rekao je da Rusija nije neprijatelj Zapada, ali će nastaviti da se suprotstavlja "diktatu zapadnih neoliberalnih elita".
  • Nik

    28.10.2022 20:10
    @Trpimir
    A šta, neko je napao Rusiju? Nisam čuo za tu vest. Čuo sam samo da je Rusija (Putin) napala Ukrajinu. Ne znam čemu ta istorijska podsećanja ko je sve napao Rusiju i kako je prošao. Izgleda da je sada došao red na Rusiju da nekog napadne i tako prođe.
  • 666

    28.10.2022 07:51
    Besmislene rasprave
    Ni Rusi ni Ameri i njihovi sateliti nisu nevinašca. Krvave su ruke i jednima i drugima. Trenutno je Rusija negativac. U budućnosti (ako je uopšte bude) tu ulogu će preuzeti "pošteni" Zapad. Svaki zločin treba osuditi bilo ko da ga je počinio. Shodno tome licemeri su i rusofili i amerofili.
  • komsha

    28.10.2022 07:50
    ko ti ne da?
    ko je tebi drmao kavez..?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet