Rusko ministarstvo: Britanska mornarica umešana u napad na Severni tok

Predstavnici Ratne mornarice Velike Britanije učestvovali su u planiranju i realizaciji napada kada su oštećeni gasovodi "Severni tok" i "Severni tok 2", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
U podrivanju gasovoda Severni tok učestvovali su stručnjaci Britanske mornarice, koji su obučavali vojno osoblje ukrajinskog 73. specijalnog centra za pomorske operacije Oružanih snaga Ukrajine.
 
Taj centar je odgovoran i za napad na Sevastopolj, saopštili su u ruskom vojnom resoru.
"Prema dostupnim informacijama, predstavnici ove jedinice Britanske mornarice učestvovali su u planiranju i izvođenju terorističkog akta u Baltičkom moru 26. septembra ove godine radi podrivanja gasovoda Severni tok i Severni tok 2", navodi se u saopštenju.
Oni su naveli i da je jutros u 4.20 "kijevski režim izveo teroristički napad na brodove Crnomorske flote i civilne brodove koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju".
 
Prema njihovim informacijama, britanski stručnjaci iz grada Očakov učestvovali su u planiranju napada.
  • Sunjatce

    30.10.2022 08:00
    Vidovitost
    Treće oko Zaharove.
  • Hkjj

    29.10.2022 20:07
    Putine, a Cecenija,a Belorusoja...
  • Srdjan

    29.10.2022 19:39
    Opste je poznato da iza svih ratnih uzasa na ovom svetu uglavnom stoje Englezi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.