FOTO, VIDEO: Hiljade pristalica marširalo i pevalo u čast Musolinija

Više hiljada pristalica fašizma, obučenih u crno, skandiralo je i pevalo u čast bivšeg italijanskog diktatora Benita Musolinija.
To su činili dok su šetali do njegove kripte u Predapiju kako bi obeležili 100 godina od Musolinijevog marša na Rim i državnog udara, koji je doveo do dvodecenijske fašističke vladavine.
Ove godine okupilo se između 2.000 i 4.000 Musolinijevih pristalica, više nego prethodnih godina, koje su prošetale do groblja u Predapiju.
 
Organizatori su upozorili učesnike, koji su stigli iz Rima, Belgije i SAD, da ne koriste "rimski pozdrav" koji su upotrebljavali fašisti, i da im, u slučaju da to učine, preti krivično gonjenje.
 
 
Pojedini ipak nisu odoleli kada se gomila zaustavila ispred groblja gde je Musolini sahranjen kako bi se pomolila i gde su ih pozdravile njegove praunuke. Kada su stigli do groblja, čekali su u redu kako bi ušli u Musolinijevu kriptu.
 
Svi su dobili po memorijsku karticu, koju su potpisale Musolinijeve praunuke i fotografiju fašističkog diktatora na kojoj ruku, s navučenom kožnom rukavicom, drži visoko u vazduhu u "rimskom pozdravu".
 
 
Na kartici je napisano: "Istorija će dokazati da sam u pravu", prenosi AP.
 
 
Antifašisti marširali su u petak u Predapiju kako bi obeležili godišnjicu oslobođenja grada i sprečili fašiste da šetaju povodom godišnjice Musolinijevog marša na Rim.
 
Crnokošuljaši su 28. oktobra 1922. ušli u Rim i započeli puč koji je kulminirao dva dana kasnije kada je italijanski kralj dao Musoliniju mandat za formiranje vlade.
  • pape

    01.11.2022 09:26
    @Pecaroš
    Druže, ti si kanda na nekim lepkovima? Srpska omladina (crna majica, šorc, kačket i prebačena torbica u komb sa trendžom) ogrizla u mržnji, sve što nije srpsko, gazi i pljuj. Kad ih vidim na ulici, u čoporu, kao hijene se vuku i sikću, nije mi dobro. Ako je vama to normalno, blagodarim.
  • @čekajte

    01.11.2022 06:45
    pa
    ti si sebi upro prst u mozak pa ne shvataš da jedino te tablete drže mirnim , ne preskači terapiju opet ti se može desiti da napišeš neki debilizam !
  • Gg

    31.10.2022 17:17
    Gg
    Ni u Srbiji nista nije bolje! Ali se za sada sve drzi pod kontrolom dok ne zatreba!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.