FOTO, VIDEO: Hiljade pristalica marširalo i pevalo u čast Musolinija

Više hiljada pristalica fašizma, obučenih u crno, skandiralo je i pevalo u čast bivšeg italijanskog diktatora Benita Musolinija.
To su činili dok su šetali do njegove kripte u Predapiju kako bi obeležili 100 godina od Musolinijevog marša na Rim i državnog udara, koji je doveo do dvodecenijske fašističke vladavine.
Ove godine okupilo se između 2.000 i 4.000 Musolinijevih pristalica, više nego prethodnih godina, koje su prošetale do groblja u Predapiju.
 
Organizatori su upozorili učesnike, koji su stigli iz Rima, Belgije i SAD, da ne koriste "rimski pozdrav" koji su upotrebljavali fašisti, i da im, u slučaju da to učine, preti krivično gonjenje.
 
 
Pojedini ipak nisu odoleli kada se gomila zaustavila ispred groblja gde je Musolini sahranjen kako bi se pomolila i gde su ih pozdravile njegove praunuke. Kada su stigli do groblja, čekali su u redu kako bi ušli u Musolinijevu kriptu.
 
Svi su dobili po memorijsku karticu, koju su potpisale Musolinijeve praunuke i fotografiju fašističkog diktatora na kojoj ruku, s navučenom kožnom rukavicom, drži visoko u vazduhu u "rimskom pozdravu".
 
 
Na kartici je napisano: "Istorija će dokazati da sam u pravu", prenosi AP.
 
 
Antifašisti marširali su u petak u Predapiju kako bi obeležili godišnjicu oslobođenja grada i sprečili fašiste da šetaju povodom godišnjice Musolinijevog marša na Rim.
 
Crnokošuljaši su 28. oktobra 1922. ušli u Rim i započeli puč koji je kulminirao dva dana kasnije kada je italijanski kralj dao Musoliniju mandat za formiranje vlade.
  • pape

    01.11.2022 09:26
    @Pecaroš
    Druže, ti si kanda na nekim lepkovima? Srpska omladina (crna majica, šorc, kačket i prebačena torbica u komb sa trendžom) ogrizla u mržnji, sve što nije srpsko, gazi i pljuj. Kad ih vidim na ulici, u čoporu, kao hijene se vuku i sikću, nije mi dobro. Ako je vama to normalno, blagodarim.
  • @čekajte

    01.11.2022 06:45
    pa
    ti si sebi upro prst u mozak pa ne shvataš da jedino te tablete drže mirnim , ne preskači terapiju opet ti se može desiti da napišeš neki debilizam !
  • Gg

    31.10.2022 17:17
    Gg
    Ni u Srbiji nista nije bolje! Ali se za sada sve drzi pod kontrolom dok ne zatreba!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet