FOTO, VIDEO: Veliki protest u Albaniji zbog siromaštva i korupcije, učesnici se sukobili s policijom

Albanski demonstranti potukli su se s policijom ispred kancelarije premijera Edija Rame na protestu desetine hiljada ljudi protiv korupcije, rastućeg siromaštva i odliva stanovništva.
Nakon što su mirno protestovali tri sata, učesnici protesta su probili policijski kordon oko zgrade vlade i bacili crvenu i crnu boju. Policija je uhapsila jednog mušakrca. Ostali su palili sveće u znak sećanja na dvojicu muškaraca koji su, prema opoziciji, umrli dok su bili u policijskom pritvoru.
"Kao i pre 32 godine, svet nas vidi kao ljude koji stižu u malim čamcima", rekao je čelnik opozicione Demokratske stranke Sali Beriša, govoreći o sve većem broju Albanaca koji se sele u Veliku Britaniju.
 
Britanski ministri tvrde da Albanci stoje iza talasa migranata koji prelaze La Manš i da su neki od njih umešani u organizovani kriminal.
 
 
Na taj najnoviji protest gleda se kao na pokušaj da Beriša pokaže svoje mišiće pre lokalnih izbora u maju 2023. Beriši, koji je prethodno bio i predsednik i premijer, zabranjen je ulazak u SAD 2021. zbog navodne korupcije. On negira bilo kakvu krivicu.
 
  • Edi

    13.11.2022 10:20
    Viši stepen svesti
    I Albanci su nas prešišali. A mi ćutimo. Dobro nam je.
  • Cane

    13.11.2022 09:23
    Cane
    Obzirom da je vise od pola gradjana siromasno ili na ivici Srbi bi morali da blokiraju celu drzavu i smene ovaj kriminalni Rezim! Sta se ceka i ce mu ova pasivnost…?! Podrska za Albance i taki se bori za svoje zivote!!!
  • Mr. No

    13.11.2022 09:15
    Kuda plovi ovaj brod
    Albanci, braćo proleteri, nemate ništa da izgubite, za razliku od nas, mi smo dostojanstvo već izgubili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet