Rusija negira da je pogodila Poljsku: Takve izjave su namerna provokacija

Izjave Poljske o ruskim raketama su namerna provokacija u cilju eskalacije situacije, ruskim sredstvima nisu izvedeni nikakvi udari u blizini ukrajinsko-poljske granice, tvrdi Ministarstvo odbrane.
Rusija negira da je pogodila Poljsku: Takve izjave su namerna provokacija
Foto: Pixabay
"Izjave poljskih medija i zvaničnika o navodnom padu ruskih raketa u oblasti naselja Pševoduv predstavljju namernu provokaciju u cilju eskalacije situacije. Ruska sredstva nisu izvršila nikakve napade na ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske državne granice", saopštilo je Ministarstvo, prenosi Sputnjik.
U Ministarstvu su istakli da fragmenti koje su poljski mediji u žurbi objavili sa lica mesta u selu Pševoduv nemaju nikakve veze sa ruskim oružjem.
 
Ranije su poljski mediji objavili da su dve rakete pale na teritoriju Poljske u blizini granice sa Ukrajinom i da su dve osobe poginule.
 
Nakon toga, premijer Poljske sazvao je sastanak Komiteta Saveta bezbednosti.
  • !?

    16.11.2022 09:28
    Mimikrija
    16.11.2022 • 07:20
    @Mazohista,
    mozda si dosad mogao da shvatis da je masinerija propagande, medija i rata dovedena do tolikog savrsenstva da samo vrlo, vrlo, vrlo naivan covek moze da izvodi zakljucke na prvu.

    A koji si ti zaključak doneo, onako na 101.? Da je Putin demokratski lider i da Rusija nije Tamni Vilajet? Da je Ukrajina napala Rusiju i da je Zelenski ‘nacista’? Ne, objasni mi molim te, ja sam još uvek kod prve impresije!
  • @Marko

    16.11.2022 09:04
    Malo zdravog razuma nije na odmet: 1. rakete su deo PVO sistema koje koriste Ukrajinci; 2. Rakete su dometa do 300km, a ruski položaji su udaljeni 600km. Zato je čak i Bajden rekao da ih nisu Rusi ispalili. Možda je greška ukrajinske PVO, a možda i namerna provokacija Zlenskog. Mada, vi i dalje možete da verujete ukrajinskoj propagandi, šta vas košta?
  • hemodroid

    16.11.2022 08:42
    Pa nije ni vazno cije su rakete, svakako je kriva Rusija jer je zapocela ovo s...nje.Neka se povuku i prekinu rat pa nikakve rakete nece nigde padati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet