Glumac Kevin Spejsi optužen za još sedam slučajeva seksualnog zlostavljanja

Glumac Kevin Spejsi optužen je za još sedam seksualnih prestupa u Velikoj Britaniji.

Oskarovac se sada u toj zemlji tereti za ukupno 12 slučajeva seksualnog nasilja koje se navodno dogodilo u vreme kada se nalazio na čelu londonskog "Old Vik" teatra.

Kraljevska tužilačka služba saopštila je da je optužnica proširena za još tri slučaja nedoličnog ponašanja, tri seksualna napada i jedan slučaj primoravanja osobe na seksualnu aktivnost bez njenog pristanka, prenosi Euronews Srbija pisanje "The Hollywood Reporter".

"Kraljevska tužilačka služba odobrila je dodatnu optužnicu protiv Kevina Spejsija (63) za niz seksualnih napada na jednog čoveka između 2001. i 2004. Takođe je odobrio jednu optužbu za primoravanje osobe na seksualnu aktivnost bez njenog pristanka. Ovlašćenje za pokretanje optužnice usledilo je nakon prikupljanja dokaza u istrazi Metropoliten policije", saopštila je Rozmari Ejnslaj, načelnica Specijalnog odeljenja za zločine Kraljevske tužilačke službe.
 
Spejsi je ranije optužen za pet slučajeva seksualnih napada u Velikoj Britaniji, a na ranijem saslušanju izjavio je da nije kriv.
 
Sudija Mark Vol koji je nadgledao saslušanje odredio je 6. jun naredne godine za početak suđenja. Spejsiju je, međutim, dozvoljeno da se slobodno kreće. 
 
Pre nekoliko nedelja Spejsi je oslobođen krivice u postupku koji je protiv njega pokrenuo glumac Entoni Rep tvrdeći da ga je osamdesetih godina stariji kolega seksualno maltretirao.
 
I dok je glumac zbog velikih kontroverzi koje ga već godinama prate postao "persona non grata" u Holivudu, u Evropi ponovo oživljava svoju karijeru, a Muzej filma u Torinu planira da mu dodeli nagradu za životno delo naredne godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet